نکات حقوقی در مورد خرید زمین
نکات حقوقی در مورد خرید زمین
زمانی که شما برای افزایش سرمایه خود به سمت خرید زمین قدم بر میدارید به نکات حقوقی روال کار هم توجه زیادی داشته باشید. بدین منظور میتوانید از مشاوران املاک معتبر کمک بگیرید و از آنها مشاوره دریافت نمایید. علاوه بر این مورد، دانستن نکات حقوقی هم به شما برای انجام یک سرمایهگذاری مطمئن کمک زیادی میکند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این موضوعات آشنا کنیم تا در دام کلاهبردان و یا سایر مشکلات قرار نگیرید.
1.انتخاب بنگاه مشاور املاک معتبر
در هر صنفی مقررات خاصی اجرا میشود. کارشناسان مربوط به هر حوزهای، بیشتر از سایر افراد با این مقررات آشنایی دارند. بنابراین، اگر شما در این زمینه اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد میکنیم حتما از بنگاههای معتبر مشاوره دریافت کنید. تمام قوانین و مقررات مربوط به خرید و فروش زمین را این مراکز به خوبی میدانند و در قبال آن مسئولیت دارند. با خیالی راحت به چنین افرادی اعتماد کنید و کار خرید و فروش املاک خود را به آنها بسپارید. مشاوران املاک باید مجوز اتحادیه مسکن را داشته باشند. سعی کنید به سراغ مشاورانی بروید که بیشتر از بنگاههای دیگر شناختهتر هستند.
2.بررسی کردن هویت مالک
اکثر مشکلاتی که در خرید و فروش ملک پیش میآید، مربوط به احراز هویت مالک است. از همان شروع کار یک معامله، روی این گزینه حساس باشید. سند زمین را کامل بررسی کنید و ببینید ملک مورد معامله توسط مالک فروخته میشود و یا فردی دیگر برای این کار وکالت دارد. در این صورت، وکالتنامه و سندهای هویتی را دقیق بررسی کنید.
3.زمین مورد معامله را حضوری بررسی کنید!
تنها بر اساس اطلاعات موجود در سند به معامله خود اطمینان پیدا نکنید. فراموش نکنید زمین مورد نظر خود را حتما حضوری بررسی کنید، حتی ما به شما پیشنهاد میکنیم که با مالک زمینهای کناری هم صحبت کنید و از آنها مشاوره دریافت کنید. شما برای انجام این سرمایهگذاری هزینه زیادی را پرداخت میکنید و بنابراین کاملا طبیعی است که از تمام جوانب به معامله خود نگاه کنید.
4.صحت سنجی اطلاعات سند
زمانی که سند زمینی به شما داه میشود بعد از بررسی آن، دقت داشته باشید که اطلاعات درج شده در سند را به شکلی دقیق صحت سنجی کنید. از مشاور املاک بخواهید که موقعیت زمین را به شما نشان دهند و متراژ زمین را مشخص کنند. در هنگام خرید یک زمین مشاور املاک وظیفه دارد اطلاعات دقیقی در رابطه با زمین مورد معامله به شما بدهد…
5.سند زمین آزاد باشد!
مطابق با قوانین خرید و فروش ملک، انتقال سندی که در وثیقه و ضمانت وامی باشد ممنوع بوده و نباید انتقال سند صورت بگیرد. در قسمتی از سند معمولا مشخص میکنند که آن سند، در ضمانت جایی است یا خیر. اگر متوجه شدید زمینی که قصد معامله آن را دارید در رهن بانک و یا یک موسسه دیگر است، حتما از خرید آن منصرف شوید. ممکن است فروشنده به شما بگوید که به زودی زمین را آزاد میکند؛ حتی در این شرایط هم توصیه میکنیم از خرید چنین زمینی صرف نظر کنید.
6.شرایط فسخ معامله را بدانید!
هر چند که شما تمام جوانب یک معامله را سنجیده باشید و مشاور املاک معتبری هم در کنارتان باشد؛ باز هم لازم است از شرایط فسخ معامله آگاهی داشته باشید. مواردی که ممکن است برای زمین انتخاب شده مشکلساز شود را بررسی و یاداشت کنید. با فروشنده زمین توافق حاصل کنید که در صورت وجود چنین مشکلاتی شما حق فسخ معامله را دارید و یا حتی میتوانید خسارتی هم دریافت کنید.
7.نحوه نوشتن قولنامه خرید زمین
موضوعی دیگری که لازم است به آن توجه ویژهای داشته باشید نوشت قولنامه است. نحوه نوشتن قولنامه اهمیت بالایی در فرآیند یک معامله دارد. در این زمینه شما باید اطلاعات کافی داشته باشید. قبل از انعقاد قولنامه به خاطر داشته باشید که سند زمین را بررسی و کد رهگیری زمین را استعلام بگیرید. کد رهگیری به همان کدی گفته میشود که برای تضمین صحت معامله ارئه میشود.
کد رهگیری به خریدار یک زمین کمک میکند که از هر گونه مشکلات احتمالی جلوگیری کند. وجود این کد مشخص میکند که زمین به چندین نفر فروخته نشده است و هیچ کلاهبرداری وجود ندارد. درخواست و صدور این کد برای خریدار هیچ هزینهای ندارد و مشاوران املاک نباید از شما بابت دریافت کد رهگیری هزینهای دریافت کنند.
8.کل مبلغ را پرداخت نکنید!
تا زمانی که طرف مقابل شما به تمام تعهدات خود عمل نکرده است، نیازی نیست شما به تعهدات خودتان کامل عمل کنید. هرگز تا زمانی که ملک خود را تحویل نگرفته اید وجه معامله را به صورت کامل پرداخت نکنید. تحویل یک ملک تنها به شکل دریافت فیزیک نیست بلکه زمانی کامل میشود که انتقالات ثبت سند انجام شده باشد. به فروشندگان زمین هم توصیه میکنیم تا زمانی که کل مبلغ را دریافت نکردهاند به هیچ عنوان ملک خود را تحویل فروشنده ندهند.